Montering peisovn

Drømmen om egen peisovn står høyt hos mange. Lyden av knitrende ved, og den følelsen man får når man krøller tærne i ullsokkene med en kopp med varm drikke foran den brennende firkanten som kan varme opp både et hjerte og et rom. På hytta. Eller hjemme... Men montering av peisovn derimot er en prosess som kanskje ikke er like romantisk som den store drømmen.

Forhåndsregler

Det er noen forhåndsregler man skal tenke på ved montering av peisovn. Det aller viktigste er kravene om brannsikkerhet man skal ta hensyn til før man setter i gang, deretter er det jo også lurt å tenke på hvor din peisovn skal monteres for å få optimal funksjon av den.

Krav om brannsikkerhet ved montering av peisovn

Det viktigste kravet som blir stilt ved montering av peisovn, er avstanden til en ubrennbar vegg og avstand til brennbart materiale. Det er også mulig å installere brannmursplater som er godkjente og tynnere. Brannmuren skal også dekke MINST hele innrammingen.

Ved feilmontering av peisovnen, kan verste utfall være husbrann. Husk alltid på å melde i fra til feievesenet ved montering av peisovn, slik at de vet hva slags vedlikehold din bolig trenger.

Ved montering av peisovn, må man også tenke på underlaget peisovnen skal stå på. Hvis din peisovn er for tung for underlaget, må dette forsterkes. De fleste gulv skal likevel tåle opp til 400 kg. Underlaget skal også være av ubrennbart materiale. Er du i tvil, kan du kontakte en byggmester eller snekker for å få en vurdering.

Plassering

Du må også tenke på varmeeffekt ved montering av peisovn. Hvor stort areal av rommet skal varmes opp? Med tanke på at skorsteinen er plassert der den er plassert, kan man ikke flytte på peisovnen så alt for mye. Men man kan derimot tenke på hvordan den skal stå plassert i forhold til spredning av varme. Skal den stå på skrått? Skal den stå på linje med veggen/brannmuren?

Montering av peisovn på egenhånd

Du kan utføre montering av peisovn selv, men det anbefales at du bruker en kvalifisert montør. Dette er noe som vi i Varmeøkonomi kan hjelpe deg med. Velger du likevel å gjøre dette på egenhånd, er det viktig at du får det nye ildstedet godkjent av en kvalifisert kontrollør før du tar det i bruk. Dette er også noe vi kan gjøre for deg. Etter kontrollen vil vi melde ildstedet inn til riktig myndighet. Det følger alltid en monteringsanvisning med produktet, men vi ønsker at du skal være helt sikker før starter. Husk alltid på å ta vare på dokumentasjonen av kontrollen, da dette er viktig i forhold til fremtidig salg eller ved tilsyn av eiendommen.

Kontakt oss

Trenger du hjelp til montering av din nye peisovn? Vi er her for deg! Vi har egne sertifiserte montører med høy kompetanse som mer enn gjerne gjør jobben for deg. Hos oss er du i trygge hender. Vi holder til på Undrumshøy i Vestfold. Kom gjerne innom for en hyggelig prat og omvisning i vårt showroom med over hundre ildsteder utstilt.