Ildsted

Når man bor i Norge, er oppvarming av huset helt nødvendig i de kalde månedene. Et godt alternativ til en vanlig varmeovn er et ildsted. Ikke bare varmer det, men det byr på koselige stunder og gjør noe med rommet peisen står i. 

Hos Varmeøkonomi AS tilbyr vi et stort utvalg av ildsteder. Peisovner, utepeiser og biopeiser er bare noen av de variantene vi tilbyr. Skal du kjøpe peis, men er usikker på hvilken du skal velge? Hos Varmeøkonomi AS tilbyr vi personlig veiledning. 

Ulike typer peisløsninger

Det fines i hovedsak to forskjellige typer peiser, åpne eller lukkede. Det finnes andre typer også, men da er det gjerne til spesifikt bruk - som for eksempel steinovner som brukes til matlaging. Åpne peiser er konstruert slik at ilden gir strålevarme, men er ikke like effektiv til oppvarming av hele huset. 

Når det kommer til lukkede varianter har man røykovn, jernovn og kakkelovn. Disse typene er koblet til en skorstein, slik at røyken får et utløp. i motsetning til åpne peiser gir en lukket løsning deg muligheten til å varme opp hus med flere etasjer. 

Biopeis

En ny trend er et mer miljøvennlig alternativ, biopeis. Dette er en variant som bruker bioetanol i stedet for ved eller gass. Bioetanol er et rent og relativt rimelig drivstoff laget av matavfall. Det fine med biopeis er at det gir ekte flammer og ikke en etterligning. Du får den autentiske opplevelsen av en ekte peis, samtidig som det er et miljøvennlig valg.  Hoveddelen av enhver biopeis er brenneren, en metallbeholder med forskjellig form og dimensjon som er fylt med drivstoff. 

Plassering av ildsted

Når du skal plassere en peis, må plasseringen være gjennomtenkt. Det er viktig å ta hensyn til hvilken del av rommet du bruker mest, slik at denne delen varmes opp først. Det er også viktig å undersøke om plasseringen av peisen krever en brannmur. I dag er ikke ovnen kun en varmekilde. Den har blitt en del av interiøret og fungerer som et slags møbel - det er et fasjonabelt element i huset.

Brannmur

Det er strenge retningslinjer å følge når du skal montere et nytt ildsted. Informasjon om dette vil alltid stå oppgitt i monteringsanvisningene, og du kan også gå inn på din kommunes hjemmeside for å lese mer om lokale regler. 

Det er ikke alltid man er nødt til å sette opp brannmur, og kravene varierer fra peis til peis. Det kan likevel være en fordel å sette opp en slik mur for ekstra brannsikkerhet. 

Dette er Varmeøkonomi

Varmeøkonomi AS er en familiebedrift stiftet i 1970. Vi er medlem av Ildstedet, Norges mest prestisjefylte og erfarne gruppering av forhandlere og leverandører av ildsteder og skorsteiner i Norge. 

Trenger du inspirasjon, kan du besøke vårt showroom. Her har vi utstilt over hundre forskjellige produkter. Hos Varmepumpe AS kan vi garantere god kompetanse, service og høy kvalitet, da dette er våre viktigste fokusområder. Vårt ønske er at kunden alltid er fornøyd med kvaliteten på vår montering og dimensjonering.  

Kontakt oss i dag

Ta kontakt om du har spørsmål angående de tjenestene og produktene vi leverer. Vi håper å få høre fra deg.