Alt er mulig med en biopeis!

Planika BioPeis

En biopeis er et miljøvennlig alternativ, som passer et mer moderne boligmarked. Det er ikke alle boliger i dag som har innebygd skorstein. Nye bygg er også såpass godt isolert at det blir for varmt med gass eller vedfyring. For dem er biopeis et godt alternativ. Siden de ikke krever pipeløp passer biopeis like godt i alle typer boliger, som hybler, leiligheter, hytter, sommerhus, næringsbygg og hoteller. Mange har også sett seg lei på å slepe ved inn i stuen, med alt overflødig rot som det medfører. Med Bioetanol som brennstoff slipper man også å tenke på sot og piperens.

Stadig færre bruker gass til oppvarming av boligen. Gassovner koster mye å montere, de krever tilgang på røykgassavløp og ikke minst en del vedlikehold. I tillegg har myndighetene satt som mål å redusere bruken av fossile brennstoffer. Som et resultat av dette har det kommet en naturlig etterspørsel av alternative muligheter. I dag er det kommet et forbud om å installere varmeinstallasjon for fossilt brennnstoff i nye bygg. derfor kan en biopeis være løsningen for mange.

Biopeisen brenner på bioetanol, som er etanol produsert på matavfall. Når dette brennes slipper man ut CO2 og vanndamp, i stedet for de skadelige avgassene som kommer fra gass og ved. Bioetanol til biopeis må imidlertid ikke forveksles med bioetanol til biler. For å unngå ulykker og brannfare er viktig å huske på at man ikke skal fylle på bioetanol mens det fortsatt er fyr i peisen. Bioetanol er en lettantennelig væske som krever at man er forsiktig ved bruk.

Siden en biopeis ikke krever skorstein kan den i teorien plasseres hvor som helst. Det er viktig å velge en fornuftig plassering, i tillegg til å forsikre seg om at man bruker riktig og godt feste når man henger dem opp på veggen. Det kan derfor være hensiktsmessig å få hjelp til å montere biopeisen av en autorisert montør. Våre montører er eksperter på ulike løsninger, og kan både hjelpe deg til å finne den beste løsningen samt sørge for ordentlig montering.

I dag får du biopeis til de fleste formål, og i et hav av ulike modeller. Enten du vil ha dem i stuen, på soverommet eller ute på altanen finnes det en løsning som passer ditt ønske og bruk. En biopeis kan monteres på veggen, eller som en frittstående ovn. Du kan velge mellom manuell og automatisk biopeis. Med en automatisk variant kan du styre varme, størrelsen på flammen, timer og sikring gjennom en fjernkontroll eller smarthusløsninger. Alle biopeisene våre er testet og godkjent for bruk i Norge.